Aanbod

 

Aanbod

Enneagram Brugge werkt professioneel, maar niet commercieel. Ons project wordt bewust kleinschalig gehouden omwille van de keuze voor een persoonlijke benadering.

1.1.          Leerroute

Ieder jaar kunnen bij voorkeur minimum vijf en maximum 12 nieuwe mensen de leerroute volgen. Zij krijgen een psychologische, spirituele kennismaking met het enneagram bestaande uit zeven zaterdagen. We beginnen telkens in de maand september en eindigen in maart.  In de loop van het tweede kwartaal is een folder voor het nieuwe werkjaar beschikbaar. Alle info over de leerroute en inschrijvingsmogelijkheid zijn in de folder te vinden.

1.2.          Typeinterview

“De International Enneagram Association heeft een ethische code. Deze zegt dat je mensen geen nummers opplakt, maar mensen zelf hun type helpt ontdekken. Het ontdekken zelf is een ontwikkelingsweg die van alles op kan leveren aan o.a. zelfinzicht. Het is niet alleen het einddoel dat telt”. (Uit: Werken met het enneagram, H. Nathans p 181).

Het type-interview helpt mensen hun type meer zelf te bepalen. Dit gebeurt participatief door minder waarschijnlijke types uit te sluiten. Mogelijk blijven er na het interview twee of drie types over waarmee iemand verder aan de slag kan door bv. het volgen van de leerroute, zelfstudie, panels waarnemen, gesprek met ervaren mensen,….

Het typeinterview is betrouwbaarder dan vragenlijsten, omdat deze laatste vaak alleen naar gedrag peilen. Via het typeinterview verkrijgen we meer zicht op patronen en motivatie: ‘Van waaruit of waarom doe je wat je doet’? Antwoorden op deze vragen brengen ons dichter bij het eigenlijke type.

Het type-interview duurt ongeveer één uur. De interviewer moet over een degelijke enneagramkennis, interviewsystematiek en –techniek beschikken. Sabine Desoete is getrainde interviewer.

Wie een typeinterview wenst, kan dit via het contactformulier aanvragen.

1.3.          Verdieping

Enneagram Brugge organiseert nog andere occasionele vorming en begeleiding tijdens tweedaagse subtypes, logofeest, inwijding site, persoonlijk gesprek, enz.